Beëdiging leden Regiment Technische Troepen (RTT)

Op 07 april 2017 zal in Schaarsbergen, locatie museum ‘Hartenstein’, een beëdiging plaats vinden voor nieuw ingestroomd personeel van het Regiment Technische Troepen. C-RTT zal hierbij als beëdigingautoriteit optreden.

Voorafgaande aan de beëdiging wordt op de Oranjekazerne te Schaarsbergen een ochtendprogramma georganiseerd waarbij ook veteranen van het Regiment woonachtig in het postcode gebied Arnhem – Nijmegen (postcode 6500 t/m 7099) welkom zijn.

Veteranen in werkelijke dienst woonachtig op de postcodes 6500 t/m 7099 die willen deelnemen aan het programma worden verzocht zich middels email Regiment.TT@mindef.nl aan te melden.

75 jaar Regiment Technische Troepen

Donderdag 16 juni vierde het Regiment Technische Troepen zijn 75e verjaardag, gecombineerd met een sportdag, reünie en feestavond. De eigenlijke verjaardag was op 20 maart jongsleden, maar het moment van de sportdag is gekozen om flink uit te pakken op de Soldaat Ketting Olivier Kazerne. Zeer tegen de verwachting in is het de hele dag mooi weer gebleven, zodat de bijna achthonderd  aanwezigen zich vermaakt hebben tijdens diverse sporten, of de andere onderdelen als de reünie, de diverse informatietafels zoals bijvoorbeeld  van de Veteranenvereniging RTT, of bij de Static-show van het TD-museum en de EODD (ook Technische Troepen).

 Daarnaast werd door de drie Herstelcompagnieën  in een gezellige, competitieve maar collegiale sfeer tijdens tien sportonderdelen en een wedstrijd “Battle Damage Repair”-sleutelen gestreden om de RTT-wisseltrofee. 11 Herstelcompagnie werd uiteindelijk de over-all winnaar van de RTT-trofee en rond 23.00 uur keerde de rust weer op de SKOK, want ook de volgende dag moet er natuurlijk wel weer gesleuteld worden. Het motto van de TD is tenslotte “REFICERE, SEMPER ET UBIQUE”, wat betekent: repareren, altijd en overal.

image3

Het commandantenspel.

image2

Zicht op een deel van de static show.

image1

Bijzonder appél met het voorlezen van de Dagorder.

Het Regiment Technische Troepen en de 4Daagse 2016

Vandaag is de honderdste 4Daagse van start gegaan. Voor het tweede jaar op rij is er een Meet & Greet ingericht door het Regiment. Zoals gebruikelijk is deze te vinden op de tweede rustplaats voor militairen aan de route.

image2

Aan werkelijk alles is gedacht

image1

image3

Met dank aan Ronald, Henk, Jan, Peter en Don

Vernieuwde website

Vernieuwde website

Medio 2015 is besloten om meer uniformiteit te brengen in de websites van de logistieke dienstvakken. Momenteel wordt hard gewerkt aan de nieuwe website waarbij via een portal de pagina’s van  het Regiment Technische Troepen (RTT), de Vereniging Veteranen Regiment Technische Troepen (VVRTT) en de Historische Collectie Regiment Technische Troepen (HCRTT) bij elkaar worden gebracht.